OM PROSJEKTET

En landsby er et lokalsamfunn karakterisert ved samlet bebyggelse og en viss grad av fellesskap i rettigheter til og utnyttelse av ressurser

landsby;

LEILIGHETER

Nesbyen Sentrumslandsby er starten på et nytt og spennende byggeprosjekt. På tomten hvor Østenfor Hotell i mange år har ligget, planlegges det utbygging av leiligheter. Her vil det utarbeides flotte leiligheter med utforming som skaper god utsikt og fine uterom.

 

Konseptet bygger på å skape et område hvor man kan være en del av et hyggelig fellesskap med nærhet til både elven, sentrum og togstasjonen. Vår ambisjon er å tilføre noe til nærområdet ved å skape bygninger med en estetisk verdi og uteområder som legger til rette for fellesskap mellom beboerne som velger å bo der, samt hyggelige omgivelser for turgåere og andre som ferdes på Nesbyen.

HOTELL

Østenfor Hotell var i mange år et godt tilskudd til Nesbyen. Hotelldriften tok slutt på tidlig 2000 - tallet og siden har det vært brukt til andre formål, før det nå har stått ubrukt i en periode. Vår ambisjon og ønske er å gjenskape et hotell. Et hotell vil tilføre Nesbyen flere arbeidsplasser, være et møtested for fastboende samt gi gode opplevelser for turister som vil se Nesbyen og overnatte her. Nesbyen har mange aktiviteter - sommer som vinter, hvor et hotell vil være med å gjøre disse aktivitetene mer attraktive.

Skyway Hallingdal planlegger en gondolbane fra Nesbyen sentrum til Syningen. Realiseringen av prosjektet vil sørge for anslagsvis 130 000 turister til bygda årlig og dermed danne grunnlaget for planlegging og realisering av et nytt hotell. Vi håper Nesningene vil følge oss på den spennende veien dit!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon